Sport

De Caleidoscoop profileert zich als sportieve school. Al onze leerlingen hebben twee keer per week gym van onze vakdocenten Maud Friedel en Kim Nijenhuis. Daarnaast kunnen kinderen vanaf groep 5 kiezen voor een derde keer sporten, tijdens de talentklassen.
Omdat we drie keer per dag buitenspelen, wordt sport en spel buiten extra gestimuleerd. Onze gymdocenten maken extra tijd vrij om kinderen spellen aan te leren die ze buiten kunnen spelen - spellen waar iedereen aan mee kan doen en lekker bij bewogen wordt! In deze (digitale) tijd is het voor sommige kinderen belangrijk dat ze leren buiten te spelen. 
Sommige kinderen vinden het moeilijk om te sporten en te bewegen, omdat hun motorische ontwikkeling niet helemaal op niveau is. Onze gymdocenten kunnen hierbij een verwijzing geven naar Sportservice. Hier werken wij mee samen om kinderen te helpen bewegen en hier plezier aan te beleven! Meer weten over Sportservice? Klik dan hier.

Sporttoernooien

De kinderen van De Caleidoscoop kunnen elk jaar meedoen aan een groot aantal scholensporttoernooien.
Deze toernooien worden georganiseerd door de verschillende sportverenigingen. Deelname is gratis en de kinderen spelen in het schooltenue van De Caleidoscoop, die krijgen ze te leen van de school. Voor sommige sporten kunnen kinderen zich individueel aanmelden en voor andere spelen ze in een team met kinderen uit de klas (of uit meerdere klassen als er niet zoveel aanmeldingen zijn).

 
Een paar weken voor een toernooi ontvangt u een uitnodiging via mail of ouderportaal. Hoe meer kinderen er mee doen, hoe leuker het natuurlijk is! Lekker sportief bezig zijn en strijden tegen andere scholen.